2.Papa: Ecumenismul este obligatoriu


Papa: Ecumenismul este obligatoriu

sursa:semneletimpului.ro

27 ian 2011 | Religie

Ecumenismul este un imperativ moral pentru toți creștinii – a fost mesajul transmis de Papa Benedict al XVI-lea în slujba de încheiere a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, care a avut loc marți, în Bazilica San Paolo fuori le mura.

Foto: topnews.inDeşi creştinii „sunt încă departe de unitatea pentru care s-a rugat Isus la Cina cea de Taină (…) resemnarea şi pesimismul sunt o lipsă de încredere în puterea Duhului Sfânt,” consideră Papa Benedict.

Suveranul Pontif a afirmat că unitatea pe care o doreşte Cristos nu este doar la nivelul structurilor, ci şi al mărturisirii unei singure credinţe şi al celebrării comune a cultului, relatează Catholica.ro. Unitatea nu poate fi redusă doar „la o recunoaştere a diferenţelor reciproce şi la obţinerea unei convieţuiri paşnice,” a adăugat Papa, ci trebuie să fie o unitate manifestată „în comuniunea credinţei, a sacramentelor, a slujirii”.

„Căutarea după o unitate completă și vizibilă între ucenicii lui Christos este o nevoie stringentă a timpurilor noastre,” a declarat și cardinalul Walter Kastper, președintele Consiliului Pontifial pentru Unitate Creștină, la citirea mesajului Papei, în deschiderea celui de-al 9-lea Simpozion Inter-creștin (reuniune internațională a teologilor catolici și ortodocși), care a avut loc în anul 2005.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s