Cum îi cinstim pe sfinți?


Aduceţi-vă aminte de mai marii voştri, care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu, uitaţi-vă cu băgare de seamă la sfârşitul felului lor de vieţuire şi urmaţi-le credinţa!
Evrei 13:7

           Prin înţelepciunea şi dreptatea lor, prin curăţenia şi generozitatea de care au dat dovadă în viaţa lor de zi cu zi, prin devotamentul faţă de interesele poporului — aceştia fiind idolatri -, Iosif şi Daniel s-au dovedit credincioşi principiilor dobândite în pregătirea lor timpurie, credincioşi Aceluia ai cărui reprezentanţi erau. Aceşti bărbaţi au fost onoraţi de întreaga naţiune atât în Egipt, cât şi în Babilon; şi în ei, un popor păgân şi toate naţiunile cu care veneau în contact priveau o ilustraţie a bunătăţii şi mărinimiei lui Dumnezeu, o ilustraţie a iubirii lui Hristos.
           Ce lucrare au înfăptuit aceşti evrei nobili în viaţa lor! Când şi-au luat rămas bun de la căminul copilăriei lor, cât de puţin visau ei la destinul lor măreţ! Credincioşi şi statornici, ei s-au lăsat în voia călăuzirii divine, astfel încât Dumnezeu să-Şi poată împlini ţelul.
Dumnezeu doreşte să descopere prin tinerii şi copiii de astăzi aceleaşi adevăruri pline de putere care au fost dezvăluite prin aceşti bărbaţi. Povestea lui Iosif şi a lui Daniel este o ilustraţie a ceea ce va face El pentru aceia care se predau Lui şi caută din toată inima să împlinească scopul Său.
            Nevoia cea mai mare pe care o are lumea este aceea de bărbaţi — bărbaţi care să nu se lase cumpăraţi sau vânduţi, bărbaţi care să fie cinstiţi şi credincioşi în adâncul sufletului lor, bărbaţi care să nu se teamă să spună păcatului pe nume, bărbaţi a căror conştiinţă este la fel de bine orientată către datorie, precum este acul busolei către pol, bărbaţi care vor lua poziţie neclintită pentru adevăr, chiar dacă s-ar prăbuşi cerurile.
Ellen G White      „Educație” p.56-57
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în religie și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s